всичко за усмивката

10 интересни неща за Вас!

Сигурен съм, че една от важните причини за успеха е персоналното отношение към всеки пациент. Не работя по калъпи, не харесвам подхода „на конвейер“ – защото денталната медицина не е нито столова, нито производствен цех. В денталната медицина и изобщо в медицината всеки пациент има конкретен казус, който изисква индивидуален подход.

30000

Доволни и щастливи клиенти

100

Отлични резултати на лечение

01.

Защо да избера д-р Бранимир Кирилов и Medical Dent?

Защото високата експертиза и обученият екип са доказани през хиляди успешни лечения на хиляди пациенти. Но ние не „лежим“ само на този успех, а го доказваме всеки ден – с непрестанно усъвършенстване на знанията и уменията, с посещение на десетки професионални обучения, които ни държат в крак със случващото се в скоростно развиващия се свят на денталната медицина и ни дават възможността да предлагаме лечение на световно ниво.

02.

Как да избера имплантолог?

За част от отговора на този въпрос вижте точка №1. А другата част – много важно за избора на имплантолог е колко активно работи. Добрият хирург оперира всеки ден. Ако го прави рядко, например поставя 10 импланта на месец, няма как да поддържа добра фина моторика. Ето все пак един случай, в който количеството означава и качество.

Implant

03.

Скъпо ли е лечението с импланти и ако да – защо?

Има импланти, които са евтино производство. Ако обаче държим всеки един имплант да бъде индивидуално обработен и да отговаря на най-високия професионален стандарт, то трябва да изберем много по-висок клас импланти. Производствената цена може да варира от 20 до 500 евро, това не е случайно и има огромна връзка с качеството на продукта и с последиците от поставянето му. 

Понякога евтиното имплантологично лечение може да излезе много по-скъпо – за да се коригира. А понякога корекцията дори не е възможна. При надеждните имплантни системи този риск е сведен до минимум. 

04.

Протези, мостове или импланти? Как да избера?

Като потърсите второ мнение на специалист. Понякога в желанието си да узнаем всичко за лечението, методите, технологиите, губим ценно време, което е решаващо за това дали един зъб може да бъде спасен, или не.

Един специалист – в случая хирург, се изгражда по следния начин: Шест години следване по стоматология, след това три години специализация и след това поне други пет години операции за придобиване на поне малко опит. Това са 14-15 години задължителен минимум за изграждане на лекар с необходимия хирургичен опит, който може да прави точна преценка и правилна диагностика. Затова бъдете внимателни и прецизни в избора на лекуващ лекар, но след това се доверете на знанията и опита му.

05.

Обратима ли е загубата на кост?

Да. Има много методики за това как да бъде компенсирана загубата на кост и аз мога да предложа решение в тази посока. По принцип загубата на кост се дължи на три основни причини – първата е някакъв възпалителен процес като пародонтит, гранулом или киста. Втората е в резултат от травма – например от удар след катастрофа или колапс на тъканите в резултат от изваждане на зъба. А третата – атрофия поради възрастови изменения и липса на функция.

Пациентите трябва да знаят, че доказано до два месеца от изваждането на зъба се губят 30 до 40% процента от обема на костта. Там, където липсва зъб, всяка следваща година се губи кост от половин милиметър. Затова пазете зъбите си! А липсващите бързо заменете с имплант!

06.

Може ли организмът да отхвърли поставения имплант?

Не, в медицинския смисъл на думата такова явление като „отхвърляне от организма“ не съществува. Титанът, от който са направени имплантите, не предизвиква имунна реакция – а именно такава би била в основата на евентуално „отхвърляне“ на чуждо тяло.

При определени случаи  обаче е възможно да се получи една особеност в процеса на заздравяване на костта около импланта, при която  около поставения имплант вместо кост, както би трябвало, се развива съединителна тъкан. Това е напълно обратима специфика в оздравителния процес, която не е генетично обусловена и не бива да притеснява пациентите. Получава се при един до два процента от поставените импланти. При такива случаи се прави реимплантация и се поставя нов имплант. Тоест нямаме трайна загуба на имплант, а само временна.

Smile

07.

Болезнено ли е имплантологичното лечение?

Възможно е отделни пациенти да изпитат болка след приключване на лечението, но при възможностите за обезболяване в съвременния свят това е напълно пренебрежимо препятствие. Най-често, при добра премедикация, болка и неприятни усещания няма.

08.

Колко време отнема поставянето на един имплант?

Операцията по поставяне на имплант е с продължителност около един час. Оздравителният процес след това обаче е силно индивидуален фактор, който зависи от биологичните процеси в тялото. Качественото оздравяване на тъканите е генетично програмирано. Средно взето костта оздравява за период от около шест месеца, но съм имал случаи, при които това е ставало и само за два.

Surgery

09.

Колко дълготраен е резултатът след поставяне на имплант?

Имплантите са решение доживот, ако всички заболявания в устата са овладяни, правят се редовни профилактични прегледи и професионално почистване. Издръжливостта на лечението с импланти е комбинация от професионализма на лекаря и грижите на пациента. Водеща е основната диагноза, която е наложила поставянето на имплантите, а от там се определя и броят на последващите посещения за профилактика.

10.

Какво е нивото на имплантологията и на естетичната стоматология в България?

Това са двете най-бързо развиващи се области в денталната медицина. И аз категорично смятам, че тяхното ниво в България е много високо и в синхрон със световните тенденции. У нас има изключителни специалисти, а отговорност на пациента е да се информира добре на кой от тях ще повери усмивката си.

Kirilov

19000

Успешно поставени импланта

30000

Доволни и усмихнати пациенти

25000

Успешно извършени операции

25

Опит в имлантология и орална хирургия

This is a staging enviroment